maanantai 28. toukokuuta 2012

2. Päivä Pohjois-Irlannissa (Derry)

Olimme alunperin suunnitelleen tekevämme retken Giant Causewaylle reissun toisena päivänä, mutta se ei sitten käytännössä ollutkaan mahdollista. Hostellimme tarjosi 5 punnalla päiväksi polkupyöriä ja me tartuimme tarjoukseen. Hieman jännittävää oli pyöräillä autojen seassa vasemmanpuolimmaisessa liikenteessä, mutta hengissä vielä ollaan. Pääasiassa käytimme kaupungin pyöräreittejä, mutta sinne päästäksemme piti autojenkin seassa ajaa. Pyöräilymme alkoi lupaavasti, kun molemmat aloimme polkea kunnes tuli tarve jarruttaa, eikä jalkajarruja ollutkaan. Itse meinasin panikoida ja jarrutin perinteisesti lasten tyylin kuluttamalla kengänpohjia. Kyllähän sitä käsijarrua sitten myöhemmin hoksasi kyllä käyttää.

Suuntasimme Peace Bridgen yli St. Columb's parkkiin. Ajelimme ympäri puistoa ja bongasimme ensin pienemmille lapsille tarkoitetun puiston. Näin tulevina lastentarhanopettajina päätimme vähän testailla puistoa ja sen vempeleitä. Tai sitten vain nautimme siitä lapsekkuuden tunteesta mitä hämähäkkikeinut ja liukumäet meille toivat. Matkaa jatkettuamme löysimme isommille lapsille tarkoitetun Adventure parkin, josta löytyi kaikkea vaijerikeinuista näkötorneihin. Miksei aikuisille ole leikkipuistoja?





















Puistossa seikkalemisen ja pyöräilyn jälkeen suuntasimme keskustaan lounaalla "Metro" nimiseen pubiin. Siinä Derryn karttaa tutkiessa bongasin ison alueen jossa luki" Playing fields" ja molemmat ajattelimme sen olevan seikkailupuisto nro. 2. Noin 4 mailia pyöräiltyämme saavuimme JALKAPALLOkentän laitaan ja tajusimme tehneemme pienen tulkintavirheen. Päätimme kuitenkin jatkaa matkaa läheiseen kylään nimeltään "Newbuildings" ja sieltä taasen takaisin. Yhteensä reissulle tuli matkaa yli 10 mailia. Keräsimme matkalla yllättävän paljon huomiota pyöräillessämme (pyörätietä) ja mietimme mistä se johtuu. Kenties siitä, ettei siellä pyöräillä niin paljon, vaiko heidän mielestään sää oli liian tuulinen pyöräilylle, kuka tietää. Vastaan tuli ehkä yhden urheilupyöräilijan lisäksi pyöräilevä poliisi, joka ystävällisesti tervehti meitä.

Kaikesta touhuamisesta väsyneinä, lämmitimme hostellille ruoaksi purkkikeittoa ja pelailimme ihmeellistä versiota monopolystä, kunnes koitti meidän nukkuma-aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti