maanantai 28. toukokuuta 2012

Lopun alkuko?

Viime aikoina on ollut todella vaikea löytää aika tälle blogille. Pari viimeistä opiskeluviikkoa meni tiivisti sekä ryhmätyön että esseen parissa, mutta nyt on kesäloma alkanut. Vaikka vielä odotellaankin tuloksia, että kaikki kurssit olisi menneet läpi, niin silti tuntuu jo aika huojentavalta. Aika on kyllä kiitänyt, ei sitä oikein ymmärrä mihin koko vajaat 8 kuukautta on hävinnyt.

Viikonloppuna sain Manchesteristä tänne Suvin vieraaksi. Suvin kanssa ollaan Jyväskylässä samassa kuorossa ja täällä nyt sitten melkein naapureina. Vietimme ihanaa aika kesäisessä Chesterissä kierrellen ja kanaalin varrella auringossa makoillen. Vasta nyt oikeastaan tajusin miten oivallinen nurmialue ihan meidän talon vieressä on! Vaikka Grosvenor puistokin on mukava, mutta sinne on pieni kävelymatka ja se on useimmiten todella täynnä ihmisiä. Kanaalin varressa sen sijaan oli maks. yksi ihminen meidän lisäksi.

Huomenna (maanantaina) odottelen Suomesta (Irlannin kautta) Lottaa tänne kyläilemään perjantaihin saakka. Toivottavasti ihanat säät jatkuvat ja Lottaa näkisi Chesteriä oikein parhaimmillaan!

Osa vaihtareista on jo lähtenyt ja kukin alkaa kaikota pikku hiljaa. Osa meidän brittikämppiksistäkin lähtee heti kuun alussa kotipaikkakunnilleen. 2 meistä suomalaisista lähtee reilu viikon päästä ja tuntuu kyllä haikealta ja oudolta tämä kaikki. Muistan kun Lindan kanssa puhuttiin joulun jälkeen, että tuntui jo lopun alulta. Joulu jotenkin oli syksyllä sellainen raja, kun kuitenkin mentiin Suomeen välissä lomalle. Kun pääsiäisloma loppui, tuntui vielä kahta kauheammin lopun alulta ja Linda muistuttikin minun sanoneen niin joulun jälkeen että "mieti miltä pääsiäisloman loppuessa tuntuu". Mutta nyt sitä vasta alkaa pikku hiljaa tajuta. Enää ei tarvitse mennä yhdellekään tunnille, eikä kirjoittaa toivottavasti yhtäkään esseetä tai tehdä ainoatakaan ryhmätyötä. Vaikka olo on helpottunut, niin myös aika haikea. Minä jään tänne meistä suomalaisista pisimpään ja muutenkin niitä harvoja vaihtareita, jotka pitemmäksi ajaksi jäävät, joten tuntuu että alkaa tavallaan uusi vaihe alkamassa. Meidän talossa väki vähenee, vaihtarit kaikkoavat ja yliopisto on ohi. Mitäs nyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti