keskiviikko 2. toukokuuta 2012

1. Päivä Edinburghissa

Pohjois-Irlannista on nyt palattu ja on kaikkien matkaturinointien aika. Skotlantiin matkasimme junalla Chester-Edinburgh. Matkaan lähdimme aikaisin (5.38) aamulla ja matkan varrella oli kaksi vaihtoa. Edinburghissa olimme perillä 9 jälkeen ja suuntasimme hostellillemme. Majoituimme Edinburgh Bus station backbackersissä, jossa yö 12 hengen mixed dormissa maksoi aamupaloineen 12 puntaa yö. Meidän huoneessa kylläkin majoittui pelkästään naisia tuona aikana. Hostelli oli paras hostelli, missä olen tämän vuoden aikana ollut. Siellä oli todella siistiä, tietokone ja netti ilmaisesti käytössä, aamupalalla kotitekoista tuoretta leipää ja tunnelma kodinomainen sekä leppoisa. Sellainen hostelli, jossa viihtyisi pitempäänkin. Hostelli on kylläkin siis melkoisen pieni, sillä huoneita taisi olla yhteensä kolme tai neljä. Hostellissa työskenteli Unkarista kotoisin oleva Andrea, joka oli ollut aiemmin 2kk au pairina suomessa ja sen jälkeen Santa parkissa töissä. Hän oli innoissaan saadessaan suomalaisia vieraaksi.

Hostellille asettautumisen jälkeen suuntasimme opastetulle kävelykierrokselle (ilmaiselle, lopussa maksu vapaaehtoisin tipein), mutta pysähdyimme matkalla Scottish National Portrait Galleryssa. Kiertelimme kokonaisuudessaan vain noin 3 näyttelyä yhteensä kai kahdestatoista. Seuraavat vaakunat ovat Galleryn aulasta:












Heart of Midlothian, johon sylkeminen on aikoinaan merkinnyt halveksuntaa hallintoa kohtaan, sittemmin turistioppaat ovat muuttaneet tarinan niin, että sylkeminen tuottaisi hyvää onnea.




St. Giles Cathedral


Humen kuuluisa varvas, jota hieromalla luvataan hyvää onnea.


Edinburghin linna



Edinburgh on kaupunki, jossa Harry Potter on saanut alkunsa. Niinpä kävellessämme Greyfriars Kirkillä (vanha hautausmaa), bongasimme useammankin Harry Potterista tutun nimen. (McGonagall on suomeksi McGarmiwa)


John Knox




West Princes Street Gardens







3-4h kävelykierroksen jälkeen menimme 1780-nimiseen pubiin syömään. Kukaan meistä ei uskaltautunut tilaamaan oikeaa Haggista, mutta Lauren kasvissyöjänä tilasi kasvisversion. Kasviversio sisälsi "lihan" sijan kaiketi soijarouhetta, mutta näytti kyllä erehdyttävästi samalta, kuin aito versio.



Koska edellisen yön yöunet jäivät vähille, päätimme jälkiruokakahvien jälkeen hipsiä hostellillemme nukkumaan ja herätä seuraavaan aamuun virkeämpänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti