lauantai 12. toukokuuta 2012

Päivä Invernessissä

Kolmannen reissupäivän aamuna hyppäsimme Edinburghista junaan kohti Invernessiä. Inverness sijaitsee Edinburhista vielä n. 4h junalla pohjoisemmassa ja on Ylämaiden (Highlands) suurin kaupunki. Mistään suuresta kaupungista ei kuitenkaan ole kyse, sillä asukkaita löytyy vain vajaa 60 000.

Saavuimme Invernessiin (kauniiden maisemien läpi matkattuamme) siinä puolen päivän maissa ja suuntasimme suoraan hostellillemme. Majoituimme Highlanders Hostellissa, mikä ei kovin kummoinen hostelli ollut, mutta hinnaltaan kaupungin halvin. Hostelli kuitenkin tarjosi ihan ok nukkumisolosuhteet, lämpimän suihkun ja keittiön kokkausta varten. Asetuttuamme kävimme pubilounaalla ja suuntasimme turisti infoon. Kyselimme retkistä Loch Nessille, mutta päätimme loppujen lopuksi tehdä omatoimireissun bussilla, kun retkien hinnat olivat aika korkeita ja meillä kun sattui olemaan vähän erikoisempiakin suunnitelmia Loch Nessille.

Infon työntekijä suositteli meille kävelykierrosta joen rannalla. Invernessin läpi virtaa River Ness, jonka rannoille on tehty mukava opastettu kävelylenkki. Kävelymme kesti varmaan useamman tunnin, sillä nautimme luonnonläheisyydestä sekä otimme paljon kuvia matkalla. Olin jotenkin iloinen siitä, että kaikki meistä nautti luonnossa kävelemisestä, eikä kukaan valittanut siitä että joku halusi pysähtyä ottamaan niitä valokuvia.

Invernessin kaupungintalo


River Ness




















Invernessin linna oli juuri parhaillaan remontissa, joten emme päässeet sitä katsomaan.


Kävelykierroksen jälkeen kävimme kaupassa ostamassa päivällistarpeet, kokkailimme hostellilla ja sitten oikeastaan kävimmekin nukkumaan. Itse olin kovin kurkkukipuinen ja ajattelin omaksi parhaakseni mennä nukkumaan, jotta olisi jotain toivoa jaksaa lähteä liikkeelle seuraavana päivänä. Muutkin päättivät tehdä samoin ja vaikka reissussa tuntuu joskus turhalta nukkua niin pitkiä unia, niin se kummasti parantaa aina mieltä ja yhteishenkeäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti