sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Summertime is ending.

No, jopas on viikko vierähtänyt viime kirjoituksestani.

Viikko sitten viikonloppuna iski tauti päälle, johon ei löydy minkäänlaista lääkettä. Nimittäin koti-ikävä. Kirjoitin piiitkän listan tänne blogiinkin, asioista ja ihmisistä joita ikävöin, mutta lopulta päätin jättää listan näkymään vain itselleni. Vaihtareiden alkuorientaatiossa, meitä varoiteltiin koti-ikävästä ja sanottiin että se väistämättä iskee jokaiselle. Ajattelin silloin olevani niin iloinen ja onnellinen, ettei se kyllä minuun iske. Ja jotenkin koko 2,5kk au pair-urani aikana, en muista kokeneeni tuollaista vaihetta lainkaan. Ehkä siinä elämäntilanteessa ulkomailla olon vapaus, oli tietynlaista kapinahenkeä myös. Koti-ikävä siis iski aika yllättäen, vaikka oikeastaan se hiipi pikkuhiljaa. Ensin aloin ajatella joululomaa Suomessa ja odotella sitä aikaa. Sitten harmittelin, kuinka Julia ja Linda saa Suomesta vierailijoita syksyn aikana, eikä kukaan tule minun vieraaksi. Mutta koko ajan ajattelin sen kaipuun menevän ohi. Kunnes viime viikonloppuna ainoa ajatus oli ikävä. Tähän myös ehkäpä vaikutti se, että tiistaina pidin ensimmäisen esitelmän (ryhmä- sellaisen) täällä. Se, ettei tuollaisen jännittävän tilanteen edellä ole normaalia tukijoukkoa ympärillään, vavisuutta ja paljon.

No palataanpas vielä vähän toissaviikon tapahtumiin...

Tiistaina 18.10 Juhlimme kämppisporukalla Lucian 21v. synttäreitä. Ostin bannerit ja ilmapallot, kuten myös Amy ja Laura. Joten meillä sitten oli sekä "Juhlat täällä" että "Hyvää 21v.-synttäriä" bannereita ja ilmapalloja. Tytöt myös ostivat kakun ja minä tein muffinsseja. Tänään aamulla puhkoin ilmapallot ja irrotin bannerit seiniltä, kun päätin että nyt riittää tämä juhla.

Keskiviikkona kävin yhden tutorin ja toisen vaihtarin kanssa katsomassa "Johnny English" -elokuvan. Mikä kyllä viihdytti meitä kaikkia!

Torstaina sain ilmaisen lounaan kahvilassa "Feed a fresher" (Ruoki ensimmäisen vuoden opiskelija) -kampanjan puitteissa. Christian Unionin kautta sain siis itselleni toisen vuoden opiskelijan ruokkijaksi ja mahdollisuuden näin tutustua brittiin. Ruokkijani oli todella mukava Lois nimeltään ja olin tyytyväinen, että ilmoittauduin tähän juttuun mukaan. Samana päivänä oli sitten Lucian ja toisen Espanjalaisen tytön oikeat synttärijuhlat, johon me kaikki vaihtarit saimme kutsun.

Viikonloppu kuluikin lähinnä koti-ikävää podetessa ja nukkuessa. 12h yöunet plus 3h päikkärit on oikein sopiva uniannos :D

Tiistaina meillä tosiaan oli ensimmäinen ryhmäesitelmä. Esitelmän aiheena oli se, miten jokin leikki kehittää lasta kokonaisvaltaisesti. Meidän leikkimme oli "roolileikit" (Role Play) ja ryhmämme oli kolmihenkinen. Aikaa meillä oli 10min ja se sisälsi meillä 3 minuutin videon, jossa lapsi leikki kangaskauppaa. Tehtävä oli ryhmätyö, mutta ryhmätyö ei kyllä meidän ryhmällä oikein sujunut. Yhdellä ryhmästämme on pieni lapsi, ja hän koki mahdottomaksi tavata vapaa-ajalla, joten sovimme mitä kukakin tekee jne. Itse sain tehtäväkseni yhden teoreetikon osan ja lopun yhteenvedon. Kun sähköpostikeskustelumme toimi niin mainiosti, sain muiden kirjoitukset lopulta maanantai-iltana ja naputtelin sitten omat osuuteni yötä vasten. Sovimme kyllä maananantaiksi tapaamisen yliopistolle, jotta kokoaisimme vähän esitelmäämme ja sopisimme tarkemmin kuka puhuu minkäkin osuuden, mutta se ei lopulta onnistunut. Nimittäin sovimme tarkan ajan jolloin tapaamme, kun nämä kaksi pääsevät tunneiltaan. Minulla oli vapaapäivä, joten menin yliopistolle aivan varta vasten. Siellä sitten metsästin tyttöjä 45min, hankin toisen heistä puhelinnumeron ja soittelin perään. Ketään ei löytynyt eikä kukaan vastannut. Myöhemmin kotimatkalla sain viestin, että he olivat päässeet tunnilta aikasemmin, katsoneet esitelmää vähän läpi ja lähteneet kotiin. Lippu ei siis ollut kovin korkealla ennen tiistain esitystä. Kaikesta kuitenkin selvittiin, saimme hyvää palautetta muilta ryhmiltä, mutta arvosanaa vielä odotellaan.

Keskiviikkona olin mukana kaupungin kummituskierroksella. Oppaan mukana kiersimme muutamia vanhoja rakennuksia ja kuulimme tarinoita niiden kummituksista. Kierros oli ihan mielenkiintoinen, mutta odotin sen olevan jännittävämpi...


Torstaina lähdimme saksalaisten vaihtareiden houkuttelemina kuuntelemaan saksalaista bändiä. Bändi oli kyllä hyvä, mutta pienessä tilassa äänenvoimakkuus oli hieman liian kovalla. Samaa bändiä saimme kuunnella eilen (perjantaina) erään saksalaisen vaihtarin kotona. Bändi nimittäin teki privaattikeikan meille vaihtareille, kuullessaan täällä olevan niin paljon saksalaisia. Eilen saimme myös esittää toiveita kappaleista!

Tänään aloitin päivän keittiön puunauksella. Kun alkoi tosiaan ärsyttää ne ilmapallot ja bannerit, niin siivousta piti jatkaa vähän kaikkialle. Koska olin suunnitellut leipovani tänään, laitoin muutamille kutsun tulla illalla teelle/kahville. Tohinalla siivosin yleisten tilojen lisäksi oman huoneeni ja leivoin halloween -teemaisia muffinsseja. Vain puolet kutsutuista pääsi paikalle, mutta hyvä näinkin. Söimme muffinssien lisäksi matoja, sormia ja silmiä, eli siis ylimääräisiä muffinssien koristeita.

Eiliseltä kauppareissulta tarttui mukaan "talvivalot" huoneeseeni. Kun täällä on kynttilöiden polttaminen ehdottoman kiellettyä, niin huone kaipasi jotain kodikkuutta ja tunnelmallisuutta. Valot riitti sopivasti kehystämään ilmoitustauluni, johon on vasemmalle lokeroitu "juoksevat asiat" ja saadut kortit (eli se yksi mukaan tullut läksiäiskortti), keskellä valokuvia ja oikealla reissumuistoja täältä.


Ps. Lisäsin Kummastuttaa -kirjoitukseen pari juttua lisää!
Pps. Lisäsin kirjoituksien alle tuommoisen klikkaussysteemin. Jos siis et ehdi kirjoittaa kommenttia (mikä tietysti kivaa olisi), niin voit klikata "Hauska", "Kiinnostava" tai "Ikävää lisäävä". Mikä sitten onkaan mielipiteesi kirjoituksestani.

3 kommenttia:

  1. Moi! Kävin yliopiston sivuilta oikein varta vasten katsomassa, josko sinne olisi ilmestynyt uusien chesteriläisten vaihtoblogeja, hauska päästä vertailemaan teidän kokemuksia omiini :) Paljon näyttää olevan tuttuja tunteita sulla kuin itellänikin aikanaan, mitä nyt lukaisin kirjotuksiasi. Jos satut tietämään muiden suomalaisten blogeja, jotka nyt Chesterissä ovat, niin kerrotko mulle!

    VastaaPoista
  2. Ihana Marsukki lukea kuulumisia <3 ! Ja mukavaa että asiat sujuu hyvin :) . Oon käyny aina ahkerasti täällä haaveilemassa ja varo vain, myös mä oon tulossa kylään :D !! Hyvää viikkoa !

    Toivoopi Tiina :) .

    VastaaPoista
  3. Riikka: Kiva kun tulit kommentoimaan! Mä lueskelin sun blogia ennen tänne tuloa ja kommentoinkin pari kertaa, mutta toisella profiililla kun tämä blogi. Lindalta löytyy myös blogi: www.lindanchestervuosi.blogspot.com

    Tiina: Kiva kun luet mun kuulumisia :) Tervetuloa vaan kylään. Vaikka mahdollisimman pian, niin saisin suomesta vähän vaatteitaja kenkiä tänne :D

    VastaaPoista