lauantai 22. lokakuuta 2011

Hämmästyttää, kummastuttaa...

Pari vuotta sitten kun olin Au pairina ja kirjoitin siltä ajalta blogia, keräsin listan kummallisista asioista. Nyt niitä on huomannut taas lisää.

Muutama poiminta Au pair -blogista, jotka samat kummastuttavat edelleen:
-Autot ajavat ihan miten huvittaa
-Niin ja autot saa myös pysäköidä nokka mihin suuntaan vaan. se vasta onkin hauskaa, kun joka toinen auto on nokka menosuuntaan ja joka toinen toiseen.
- Pistorasiat täytyy napsauttaan päälle jos tahtoo käyttää niitä, samanlailla kuin valot.

Ja nyt tehtyjä huomioita:
- Yleisten vessojen tuplaovet. Siis yleisiin vessoihin siihen aulatilaan mennessä on ikäänkuin eteinen ensin. No onhan se kiva, ettei kuka vaan näe kun pesee käsiä...
- UGGit ja varvastossut. En tiedä oonko ainoa, kenestä on huvittavaa nähdä ihmisillä samaan aikaan Uggeja ja varvastossuja.
- Legginssien käyttö. Suomessa viljellään "Leggings are not pants" lausetta, mutta täällä ei sitä ole varmaan kuultukaan. Suomessa kuitenkin legginssien kanssa vedetään se Ginan pitkä toppi takapuolen peitoksi, mutta täällä on ihan normaalia pitää legginsseja ja normaalipituista t-paitaa.
- Helman pituus. Valitettavan usein näkee ihmisillä mekkoja, joilla ei voisi kumartua senttiäkään, jos ei haluaisi esitellä alusvaatteitaan. Tai siis tällaisia vaatteita kutsutaan ihan reilusti alusvaatteiksi täällä.
- Korkojen korkeus. Sen minihelman kanssa sitten jalkaan 30cm korot, niin varmasti on liikkuminen hurjan helppoa. Kauppojen hyllyltä on edes vaikea löytää normaaleja korkoja kun kaikki on tuollaisia megakorkeita.
- Majoneesin käyttö. Mun yksi brittikämppis syö majoneesia jopa pizzan päällä. Fish&Chipseihinkin saa suolan ja viinietikan lisäksi majoneesikuorrutuksen halutessaan.
- Talonrakennustaidot. En ymmärrä miten täällä on sisätiloissa niin kylmä. Mun ikkunastakin vetää niin, että koneella naputessa meinaa sormet kangistua. Mun kerroksen vessassa ei esimerkiksi ole ollenkaan patteria, joten voin vaan kuvitella miten kylmää siellä on talvella.
- Vuokramäärä. Meillä on kaikilla tässä talossa sama vuokra, vaikka huoneet on eri kokoisia. Lindan talossa taas yhdellä tytöllä on halvempi vuokra, vaikka hänen huone on isompi kuin Lindan. Missä logiikka?
- Leffateatterin istumapolitiikka on nopeat syövät hitaat. Lipuissa ei siis ole paikkanumeroita, vaan saliin otetaan juoksukisa parhaista paikoista...
- Tekokuidut. Täällä lakanatkin on tekokuitua. Jos puuvillaiset haluaa, niin niistä saa maksaa nelinkertaisen hinnan ja niitä saa kyllä myös metsästää. Samoin kun koitin etsiä hanskoja/lapasia, niin kaikki olivat akryylisia. Yhdet kashmirsormikkaat löysin, mutta hinta olikin sitten 45 puntaa...
- Täällä ei ole laitonta kävellä päin punaisia, mutta se tehdään omalla vastuulla
- Täällä on kuulema myös laki, että autoilijoiden täytyy väistää tiellä kävelijöitä, mutta siltä se ei kyllä tunnu. Eikä brittikämppiksien mukaan kukaan noudata tätä.
- Ground floor = ensimmäinen kerros. Terveyskeskuksesta soittivat, että tarvitsevat huoneeni numeron heidän tietoihin. Vastasin sukkelaan 102 ja lopetimme puhelun. Myöhemmin hoksasin että hups, sehän on 002 koska tämä on ground floor, eikä first floor...

Tässäpä mitä tällä kertaa mieleen muistui.

2 kommenttia:

  1. Hyviä pointteja! Toi leggins-juttu on kyl hauska ku tääl se on niin normaalia käyttää niitä housuina mut Suomessa se on noloa :D Ja ruokailusta sen verran et yks mun kämppis laitto eilen ranskalaisia leivän päälle ja sano kysyttäessä et se on ihan tavallista.. ai jaa?

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Mun yks kämppis söi kanssa riisiä leivän sisässä. Mutta siihen oli ihan perustelu, kun leipä oli kuulema menossa vanhaksi...

    VastaaPoista