perjantai 7. lokakuuta 2011

Kurkistus huoneeseeni...


Asun täällä Chesterissä yliopiston asunnoissa. Pihapiirimme nimi on Powys Court ja siihen kuuluu yhteensä 12 asuntoa. Kaikki asunnot ovat kolmikerroksisia ja kussakin asuu 6 ihmistä. Tunnelma täällä on leppoisa. Ensimmäisinä päivinä porukka soitteli ovikelloja ja kävi esittäytymässä naapureilleen. Niin ja onhan sitä tullut kyläiltyä jo aika useassa talossa. Julia ja Karo (Saksalainen vaihtari) asuvat pihan vastakkaisella puolella ja voimme tiskatessamme vilkutella toisillemme. Kaikkien keittiön ikkunat taitaa muuten olla pihaan päin, joten lounas/päivällisaikaan voi kokatessaan vakoilla samalla muiden kokkausta.

Itse asun talomme pohjakerroksessa, jossa on minun huoneen lisäksi vain keittiö ja vessa. Toisessa kerroksessa on kylppäri ja suihku, sekä 2 makuuhuonetta. Kolmannessa kerroksessa 3 makuuhuonetta. Samaa kaava toistuu varmaankin joka talossa. Huone on ihan mukava, vaikka kokolattiamattoon täytyy vielä totutella, sekä siniseen väriin. Paljoa ylimäärästä en ole huoneeseen vielä hankkinut, muutamaa pikkutavaraa lukuunottamatta. Päiväpeittoa olen metsästänyt, mutta kohdalle on osunut vain lähemmäs sadan punnan tapauksia, no thanks.

Kämppiksinä minulla on 3 18v. brittiä: Amy, Laura ja Tatiana. Tat on oikeastaan norjalainen, mutta syntynyt ja elänyt täällä. Mutta jos mieleen tulee joskus vain ruotsin sana, niin Tat osaa kääntää sen englanniksi. Kätevää! Brittien lisäksi täällä asuu espanjalainen Lucia ja malesialainen PJ. Tulemme hyvin juttuun, vaikka välillä emme edes näe toisiamme päivittäin. Olemme tosiaan ottaneet käyttöön yhteisen talouskassan, mikä on 6 hengen kämpässä järkevää ja elämää helpottavaa. Eipähän tarvitse itse huolehtia aamun kahvimaidosta, kun kassanhoitaja Amy huolehtii sen saatavuudesta. Jokainen siivoaa omat jälkensä ja tiskaa omat tiskinsä melko välittömästi. Ja jokainen täällä kokkaa! Olin oikeasti yllättynyt brittityttöjemme kokkauksista. Ajattelin, että heidän ruokavalio koostuisi pakastepizzasta ja lähimäkin antimista, mutta he oikeasti kokkaavat. Olen kyllä onnellinen, että kohdalleni sattui noin mukavat asuintoverit.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti