tiistai 1. marraskuuta 2011

Happy Halloween!


Eilen vietettiin halloweeniä. Olin siitä jotenkin tosi innoissani, koska täällä sitä vietetään kunnolla kaikkine perinteineen. Vaikkakin osa on sitä mieltä, että täällä halloween ei ole mitään verrattuna Amerikan versioon. Valmistautuminen alkoi täällä jo varhain. Kauppojen hyllyt täyttyivät karkeista ja asusteista aikaa sitten. Liikkeiden ikkunat oli somistettu hämähäkinseiten ja kurpitsoin.

Me metsästimme Julian kanssa asusteemme perjantaina ja huomasimme olevamme vähän myöhässä. Primarkin hämähäkkisukkahousut oli loppuunmyyty, kuten moni muukin halloweenasuste monessa muussa kaupassa. Halusimme molemmat pukeutua, muttemme maksaa kymppejä asustamme. Tässä vaiheessa tietysti tajusin, että kaikki mustat mekkoni ovat Suomessa. Mitäköhän oikein olen ajatellut pakatessa, kun mekkoja löytyy kaksi jotka molemmat ovat valkoisia ja pitsisiä? No lähes epätoivon iskiessä sain hyvän (ja halvan) asuidean. Valkoinen pitsimekko päälle ja siihen päälle 98penniä maksava hämähäkinverkko hämähäkkeineen. Lisäksi ostin punnan irtoripset, joiden kuivuneella liimalla en niitä saanut kuin hetkeksi kiinnitettyä. Poskeen taiteilin vielä hämähäkinverkon ja hiuksiin kiinnitin pinnillä verkon mukana tulleen hämähäkin. Asu tuli siis maksamaan 1,98puntaa ja silläpä voitin vaihtareiden halloweenjuhlan asukisan ja sain paljon kehuja ideasta.

Halloweenvalmistelut alkoivat lopulta sitten sunnuntai-iltana projektilla nimeltään kurpitsa. Olin ostanut onneksi kurpitsani perjantaina, koska lauantaina niitä ei kuulemma enää ollut Tescossa. Halusin kovertaa kurpitsan Jack-o'-lanterniksi ja tehdä sisälmyksistä piirakan. Kovertaminen oli helpompaa kuin ajattelin. Vaikka päätinkin tehdä helpon ja yksinkertaisin kuvion näin aloittelijana, niin hieno siitä silti tuli. Kurpitsan sisälmyksistä leivoin piirakan, vaikkakin kurpitsapiirakka on amerikkalainen eikä brittiläinen juttu. Kurpitsan koverruksesta ja piirakasta löytyy sitten leivontablogin puolelta enemmän kuvia ja kertomusta pikapuoleen.

Eilen lähdin kameran kanssa kauppareissulle, tarkoituksenani ottaa kuvia kauppojen näyteikkunoista, mutta myöhästyin tässäkin asiassa. Nimittäin eilen oli jo osa kaupoista korvannut hämähäkinseitit joulupalloilla. Tässä kuitenkin pari, mitä jäljellä vielä oli:




Illemmalla keräännyimme ensin porukalla syömään kurpitsapiirakkaa ja ihastelemaan "Jackiä" patterikynttilänvalossa. Sitten siirryimme pukemaan asusteitamme ja valmistautumaan iltaa varten. Jossain vaiheessa ovelta kuului koputus ja Linda meni avaamaan. "Trick or treat!" kuului ovelta ja minä säntäsin paniikissa miettimään mitäs voisin heille tarjota. Kaapista löytyi onneksi avattu karkkipussi, josta tarjosin pojalle kourallisen. Pyysin luvan ottaa kuvan heistä muistoksi ja toki sainkin.




Meille vaihtareille oli tosiaan järjestetty oma halloweenjuhla yliopiston tiloissa. Tulimme paikalle myöhässä ja huomasimme siellä olevan muutenkin valitettavan vähän ihmisiä. Siksipä voitinkin asukilpailun, koska harva tulijoista oli edes pukeutunut. Jatkoimme sitten matkaa yksityisiin juhliin erään vaihtarin kotiin ja siellä sitä pukuloistoa vasta näkyikin. Oli irvikissaa ja vankikarkureita, sekä tietysti meitä hämähäkkinaisia muutama :D

1 kommentti:

  1. Toi on kyllä totta, että Englannissa on paljon Halloween-krääsää verrattuna Suomeen. Mäkin olen tosin kuullut, että brittien mielestä se ei ole mitään verrattuna Amerikkaan. No, meillä ei edes käynyt kukaan ovella, mikä pettymys, heh:)Joo ja joulujutut tais tulla esille heti lokakuussa.

    Henriikka

    VastaaPoista