maanantai 11. kesäkuuta 2012

5. Päivä Pohjois-Irlannissa (1/2)

KUVAT SAA KLIKKAAMALLA ISOMMAKSI!

Reissun viimeisenä päivänä lähdimme Paddywagon-kierrokselle kohti Pohjois-Irlannin rannikkoa. Molemmat hostellimme kuuluivat samaan Paddy's Palace-ketjuun ja yritimme päästä tälle samaiselle kierrokselle jo reissun toisena päivänä. Meille sitten luvattiin Derrystä, että kierros olisi mahdollista tehdä sunnuntaina Belfastista. Varulta teimme kuitenkin suunnitelma B:n ja C:n. B-suunnitelmana oli etsiä toinen reissujärjestäjä ja C-suunnitelmana vuokrata auto, jota minä lupasin ajaa. Onneksi siis A-suunnitelmamme toimi, ettei tarvinnut testata autolla vääränpuoleista ajoa.

Bussi haki siis meidät aamulla hostelliltamme ja koko kierros maksoi meiltä 18 puntaa per henkilö. Arkipäivisin reissun saisi ilmaiseksi, kun yöpyisi Belfastin hostellissa 2 yötä, mutta tarjoukseen ei sisälly viikonloput. Bussi takaisin Derryyn, josta paluulentomme lähti, olisi kuitenkin maksanut jo 10 puntaa, joten kierros tuli yllättävän halvaksi. Ensimmäinen pysähdyksemme oli Rope Bridge:






Rope Bridge on 30 metrin korkeudessa oleva 20 metriä pitkä riippusilta. Samalla paikalla on jo 350-vuoden ajan kulkenut silta, joka alunperin on ollu kalastajille pääsy hyvälle kalapaikalle. Nykyään silta on täysin turistinähtävyys ja sen ylityksestä National Trust perii n. 5 puntaa. Wikipedian mukaan joka vuosi pelokkaita joudutaan hakemaan saaresta veneellä, kun he eivät uskalla tulla siltaa pitkin takaisin päin.














Horisontissa näkyvä muodostelma on Skotlanti! Olimme liikkeellä ainutlaatuisena päivänä, koska Skotlantiin saakka näkyy vain erinomaisella säällä.


















Nessie oli tainnut uida Skotlannista vierailulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti