sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Turistina Chesterissä

Äitini tosiaan oli kylässä luonani viime lauantaista keskiviikkoon. Ensimmäisenä päivänä kiertelimme Chesterissä ja sain samalla oivan tilaisuuden leikkiä itsekin turistia. Tässä siis hieman Chesterin esittelyä kuvien muodossa:


Ensimmäisenä löytyi yliopiston alueelta keväisiä kukkia!




Pääkampusalueella on pieni muistopuutarha, josta löytyy tälläisen viestin sisältävä penkki.


Yliopiston pääkirjasto, Seaborne Library. Täältä löytyy juuri tuo 24/7 avoinna oleva työskentelytila.


Binks building. Tämä oli yliopiston rakennuksista ensimmäinen, johon saavuin. Täältä löytyy vaihtareille olennaiset toimistot, kuten Akateemisen tutorin toimisto (Margaret) ja kansainvälisten opiskelijoiden opiskelijahuolto (Sam ja Sophia). Binksistä löytyy myös nettiluokka (psssttt...jossa voi tulostaa ilmaiseksi), kahvio sekä infopiste. Opetustakin siellä ainakin historian opiskelijoilla taitaa olla.


Tässä kuvassa rakennus, jossa meidän 24/7 vahtimestarit päivystää. Jos siis hukkaa avaimet tai kyllästyy kämppisten yölliseen kiljuntaan, voi aina pirauttaa "portereille". Rakennus jatkuu kauemmas yliopiston asuntoloina.


Tässä kuva Walesin suuntaan kampusalueen läheltä. Tosiaan nuo horisontissa näkyvät kukkulat ovat Walesin puolta, jonne kotoani pitäisi matkaa olla noin maili.


Tämä iso liikenneympyrä alikulkuineen on matkalla pääkampukselle, jos ei käytä seikkailullista oikoreittiä kanaalin yli. Keskellä liikenneympyrää on suihkulähde, mutta nyt "talvella" se ei ole toiminnassa. Kuvan vasemmassa reunassa näkyy Northgate church, yksi Chesterin monista kirkoista.


Chesterin keskustaa kiertävät kaupunginmuurit ja tässä kuvassa näkyy Northgate, eli pohjoisella sivulla ollaan. Kuvassa muurin tällä puolella kulkee alla kanaali.


Kanaalin yli Northgaten läheisyydessä kulkee vanhasta sotasairaalasta "huokausten silta". Se on aikoinaan toiminut kai kuolemaantuomittujen sotavankien viimeisenä pakokeinona.


Aina mennään keskustaan päin ja vuorossa nyt on kaupungintalo. Kaupungintalon kellotornissa ei ole kellotaulua Walesin puolella. Wales ja Englanti eivät ole olleet aina hyvissä väleissä, joten edes aikaa ei ole sinnepäin haluttu näyttää.


Eastgate ja Eastgate clock. Big Benin jälkeen ehkä maailman toiseksi kuvatuin kello. Missäköhän se kolmanneksi kuvatuin sitten on?






Chesterin keskustan ostoskatua. Tämä kuva on otettu lauantai-iltana, mutta jos päiväsaikaan ottaisi samasta kohdasta kuvan, katu vilisisi ihmisiä kuin muurahaisia. Lauantaina ja sunnuntaina täällä kannattaa välttää ostoksille menoa, jos on mahdollisuus hoitaa ne arkipäivinä.


Semmoista tällä kertaa. Viimeaikoina olen laittanut tänne blogiin aika paljon kuvia ja vähemmän tekstiä. Mihin suuntaan tästä pitäsi mennä ja onko kenelläkään toivomuksia mistä erityisesti kertoisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti