perjantai 23. maaliskuuta 2012

Reissusuunnitelmat


Pääsiäisloman reissusuunnitelmat ovat jo muuttuneet pariin otteeseen. Nyt on kuitenkin varauksia tehty ja lippuja ostettu, joten tilanne näyttää todellisemmalta.

Isäni on tulossa tänne loman ensimmäiseksi viikoksi ja hänen kanssa on varmaan tarkoitus tehdä joitakin päiväreissuja Chesterin lähistölle.

Toisella viikolla tarkoitus oli lähteä Pohjois-Irlantiin, mutta lentojen hinnat nousivat liikaa ja päätimme siirtää reissua. Ostimme kuitenkin Nastin kanssa jo lennot 25-29.4 ajalle Liverpool-Derry-Liverpool. Ryanair verotti edestakaisista lennoistaan ilman matkatavaroita 40 puntaa. Derrystä (Londonderrystä) on tarkoitus jatkaa matkaa junalla ainakin Belfastiin. Vielä on auki innostuuko joku muukin lähtemään mukaamme...

Alkuperäinen suunnitelmani oli yhdistää Skotlannin ja Pohjois-Irlannin reissut, mutta osottaitui halvemmaksi tehdä reissut erikseen, niin hassulta kuin se kuulostaakin. Liverpool-Belfast välillä kulkisi myös lauttoja, mutta valitettavasti lentäminen tulee vain paljon halvemmaksi.

Toisen viikon suunnitelmat ovat siis vielä auki, mutta se on selvää etten aio 7 päivää kotona lojua!

Kolmannella viikolla lähdemme Julian, Lindan ja Laurenin kanssa kohti Skotlantia. Olemme siellä keskiviikosta sunnuntaihin, eli 4 yötä. Kaksi ensimmäistä yötä olemme Edinburghissä ja toiset kaksi Invernessissä. Junamatkoihin kuluu molemmissä väleissä 4 tuntia, eli yhteensä matkustamme viidessä päivässä 16h junassa. Lauren parka ottaa riskin ja lähtee brittinä kolmen suomitytön mukaan. Lauren kuitenkin omin sanoin on sydämeltään suomalainen, joten mitään ongelmaa ei kuulema ole.

Aiemmin haaveeni oli matkustaa Lontoosta Pariisin junalla tämän aikana, mutta nekin junaliput osottautuivat melko hintaviksi. Tuo reissu pitäisi tehdä ei-lomaaikaan, niin liput saisi huomattavasti halvemmalla. Katsotaan siis tuleeko tätä haaveta toteutettua täällä ollessa, vai siirtyykö se tulevaisuuteen.

Bath ja Stonehedge ovat paikkoja, joissa jäi käymättä au pair-aikoinani. Niihin siis olisi suunnitelmissa päästä vielä käymään. York houkuttelee myöskin, sillä kaikki siellä käyneet ovat kehuneet niin paljon. Pelottaa, että aika loppuu kesken, kun näitä kiinnostavia paikkoja olisi niin paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti