keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Käytännön Chester-vinkit osa 1

Koska tämän blogin tarkoitus on myös toimia apuna niille, jotka tänne ehkä ensi vuonna tai myöhemmin vaihtoon saapuvat, päätin koota listaa käytönnön vinkeistä.

Alkuinfoissa tietoa tulee niin paljon, että osaa menee ohi, eikä ihan kaikesta tietysti edes osata kertoa.


Kuva täältä.

Kaupat

Ruokakaupassa käyn pääsääntöisesti Tescossa. Tesco on iso kauppaketju ja minun lähettyvillä on pieni, iso ja superiso liike. Pienin eli Tesco express on lähin, mutta valikoima on suppea ja hinnat hieman korkeammat. Iso tesco sijaitsee keskustassa, Powys Courtista noin kilometrin päässä ja siellä yleensä hoidankin nuo ruokaostokseni. Isosta Tescosta löytyy myös vaatteita ja kodintavaroita, vähän kuin prisman tai citymarketin tapaan. Tescoon kannattaa heti alussa hankkia Tesco Clubcard, sillä ostoksistaan saa jatkuvasti pisteitä ja pisteet muutetaan rahaksi. Oman korttini hankin varmaan vasta marraskuun alussa ja joulun jälkeen sain jo £5,5 ostosetelin kotiin. Kortin saa tilattua kätevästi netistä ja se lähetetään n.2 viikon sisässä kotiisi. Superiso Tesco sijaitsee Retail Parkissa, jonne Powys Courtista matkaa on n.3km.

Toinen hyvä kauppa on Wilkinson. Wilkinsonia vertaisin Suomen Tokmanniin ja sieltä kannattaa etsiä juuri kodintarpeita ja pesuaineita. Itse hölmönä ostin suurimman osan kodintavaroistani Tescosta, kun en tästä kaupasta mitään tiennyt. Tiskiharja (harvinaisuus täällä pesusienien maassa) maksaa parhaimmillaan 55 penniä, kun Tescossa yli 2 puntaa. Olen kuullut huhuja että siellä myytäisiin keittiöön "aloituspakkauksia" hyvin halvalla, mutta tietoa en ole varmistanut. Suosittelen kuitenkin Wilkinsonia kodintavaroiden ostoon. Chesterissä Wilkinson sijaitsee lähellä tuota isoa Tescoa.

Keskustaan avattiin syksyllä pieni Waitrose, josta saa ostettua lemppariani lämminsavustettua lohta. Muissa ruokakaupoissa ei ole sitä näkynyt lainkaan.

Kosmetiikan puolelta suosittelen Bootsia ja The Body Shoppia. Bootseja täältä keskustasta löytyy kaksi ja valikoimasta löytää kaiken sukkahousuista shampoon kautta särkylääkkeisiin. Boots toimii samalla myös apteekkina ainakin käsikauppalääkkeiden kohdalla. Bootsiin on saatavilla myös Advange card, jolla kerätääs Tesco clubcardin tavoin rahanarvoisia pisteitä. The Body Shop on täällä jopa puolet halvempaa, kuin Suomessa, joten ehdottomasti kannattaa käyttää tilaisuus hyödykseen. Body shoppiin on saatavilla myös asiakaskortti, jolla saa ilmaisia tuotteita kun tekee tietyn määrän kertaostoksia.

Vaatekauppoja täältä löytyy joka lähtöön. Oma lempparini on New Look, Primark, Republic ja Jack Wills. Primark on järkyttävän halpa vaateketju, mutta valikoimalla tarkasti voi siellä tehdä hyviäkin löytöjä. Minulla on edelleen käytössä 2009 sieltä ostetut trenssi ja hame, mutta mitään trikooliruja en sieltä ostaisi. Primarkista löytyy myös Home-osasto, josta voi ostaa halvalla kivoja juttuja (väliaikaiseen) kotiinsa. Jack Wills on täällä opiskelijoiden keskuudessa yksi iso merkki. Tunnusomaisena vaaleanpunasiniraidallisuus ja lintulogo. Kuitenkin sieltä löytää ihania kirjoneuleita ja tyttömäisiä kukkamekkoja. Chesterin liikkeessä on myös aivan ihana sisustus, niin että pelkästään sen takia siellä kannattaa jo käydä! Merkkikauppana tuotteilta kuitenkin löytyy hintaa, mutta täysvillaisesta kaulaliinasta tai villatakista jo melkein se hinta kannattaakin maksaa.


Kuva täältä.

Liikunta

Lindan kanssa otimme jäsenyydet Northgate Arenalle helmikuun alkupuolella ja harmittaa ettemme aiemmin tajunneet koko paikkaa. Opiskelihinta on 26 puntaa kuussa, kun yliopiston kuntosali/fitnesstunnit maksavat 28 puntaa kuussa. Northgatella mahdollisuuksia tunneissa on enemmän ja lisäksi sieltä löytyy paremmat uima-altaat ja jonkinmoinen sauna + höyryhuone. Powys Courtista matkaan menee 5 minuuttia ja yliopistolta varmaan n.10min.


Kuva täältä.

Kampaaja

Kävin reilu viikko sitten täällä ensimmäistä kertaa kampaajalla ja valitsin Karon suosituksesta Tommy´s nimisen paikan. Tommy´s sijaitsee aivan Tescon vieressä ja nuoremmalla kampaajalla leikkaukselle hintaa tuli 22,5 puntaa. Pesupaikalta löytyi hierovat tuolit ja seinältä isot telkkarit. Kupillinen erikoiskahvia sisältyi myös hintaan. Muusta paikasta ei minulla ole kokemusta (paitsi hiusmallina oleilu), joten tällä kokemuksella suosittelen kyllä tätä paikkaa. Rakennus sijaitsee aivan kaupunginmuurien vieressä ja on pieni söpö punatiilitalo.


Kuva täältä.

Ruokailu
Chesterissä ei ole tullu kovinkaan usein syötyä missään Fish&Chipsejä tai yliopiston ruokalaa enempää. Äitini täällä ollessa kävimme Julian suosituksesta ihan tässä lähellä sijaitsevassa Red Lionissa. Red Lion on oikeastaan Pubi, mutta sen taakse on eristetty rauhallinen alue ruokailijoille. Söimme molemmat sunnuntaipaistin ja hintaa taisi olla 9 puntaa per nenä. Ruoka oli todella hyvää ja siksi suosittelisinkin ensimmäisenä Red Lionia!

Red Lionin vieressä on kiinalainen ravintola Blue Bell. Olen kerran ollut siellä syömässä ja kerran tilannut kotiin kämppisten kanssa. Kotiin tilaaminen tuli huomattavasti halvemmaksi, sillä kastikkeen ja puolikkaan riisiannoksen sai 5 punnalla. Ravintolass ateria tuli maksamaan lähemmäs 10 puntaa, sillä jouduimme tilaamaan riisiä parikin kertaa lisää. Kotiin tuotuna riisiannos on niin iso, että tilasimme kotiin neljään pekkaan vain 2 riisiannosta.

Pääkampuksen lähellä on Pub "The Bouverie", jossa olen myös kerran käynyt ja ateria oli aivan kelpo myöskin. Joulun jälkeen heillä on ollut 2 yhden hinnalla tarjous, joten söimme kahteen pekkaan yhteishintaan 9 puntaa. Olen kuullut myös tämän paikan sunnuntaipaistista kehuja.

Yleisesti Britanniassa matkustaville vinkkinä Pubiketju Wetherspoon. Annokset ovat hintaan 6-10 puntaa ja kaikki neljästä syöjästä tykkäsivät ruoastaan. Chesteristä löytyy myös tämän ketjun paikka, mutta itse olen käynyt vain Manchesterissä. Ketjun Pubeilla on yleensä oma nimensä, joten niitä ei välttämättä niin helposti bongaa katukuvasta. Kannattaa siis tarkistaa ketjun nettisivuilta missä paikassa juuri kyseisessä kaupungissa pubi sijaitsee ja mikä sen nimi on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti