tiistai 31. tammikuuta 2012

Opiskelun eroavaisuuksia

Olen moneen otteeseen todennut opiskelun täällä Chesterissä olevan paljonkin erilaista, kuin Jyväskylässä. Kirjoitin eräällä "tylsällä" tunnilla vihkooni ylös muutamia eroavaisuuksia ja olen sittemmin kasvattanut listaani pidemmäksi.

- Vähemmän kontaktia, enemmän itsenäistä työtä. Tällä hetkellä minulla on 4 oppituntia viikossa, jotka jakaantuvat kahdelle päivälle. Itsenäistä työtä on 10 op kohden laskettu 152h.
- Lukujärjestykset sain joka kurssille erikseen, josta sitten itse tulkitsin millä kurssilla menen 1 ja millä 2 ryhmään, jotta tuntini eivät mene päällekäin. Ei siis mitään korpin tapaista systeemiä, missä kaikki kurssiaikataulut näkyisi samassa lukujärjestyksessä.
- Kursseilla annetaan kirjalista n.10-20 kirjaa, jotka on suositeltua luettavaa. Tämän lisäksi saa tehtäviin tms. käyttää mitä tahansa muita hyviä lähteitä. Ei siis samanlailla 2-3 pakollista kirjalähdettä, kuten Jyväskylässä.
- Esseiden sanamäärä tai esitelmien minuuttimäärä pakollinen. 10% heitto saa olla suuntaansa, mutta jos siis 3000 sanan esseeseen kirjoitat 3350 sanaa laskee arvosanasi 10%.
- Oppitunnit kestävät yleensä 2-3h, jotka ei sisällä määrättyjä taukoja. Joskus sovimme 5-10min. vessatauoista. Kuitenkin jos opetusta on esim. 10-15, se sisältää tunnin ruokatauon.
- Ainakin varhaiskasvatuksen opinnoissa on luentodiat kiellettyjä lähteitä kurssisuorituksissa.
- Plagiarismille on ehdoton ei. Elektronisesti palautetut tehtävät syötetään jonkin ohjelman kautta, joka tunnistaa jos kirjoituksessa on kopioitu aiemmin palautettuja tehtäviä tai mitä tahansa nettitiedostoja. Jos epäillään plagiarismista joutuu plagiarismi "oikeuden" eteen ja yleensä seurauksena on erotus yliopistosta. Muistaakseni 70% oikeuden eteen joutuneista on kansainvälisiä opiskelijoita, koska joka maassa tämä sääntö ei ole niin tiukka.
- Tehtävien palautusaika on tarkka. Minuutinkin myöhästyminen vähentää taas 10% arvosanasta ja sama 10% lähtee aina per 24h. Juuri kuulin, että sama 10% arvosanasta lähtee, jos tulee myöhässä tunnille jolla on esitelmävuorossa.
- Esitelmiä on yleensä arvioimassa kaksi opettajaa, jotta arvostelu tapahtuu varmasti ilman "pärstäkerrointa". Kirjalliset tehtävät menevät myös aina toisen opettajan luettavaksi.
- Arvosteluasteikko on 40-100%, josta 40% siis on alin läpäisevä luonnollisesti. Kuitenkin yli 77% on jo julkaisukelpoista tekstiä, jota yleensä kukaan ensimmäisen vuoden opiskelija ei ainakaan saa. Täysin normaali arvosana ekavuotisille on siis 50-60%, mikä omasta mielestäni on jotenkin masentavaa. Siis se, kun tietää ettei ole edes mahdollisuutta saada täysiä prosentteja.
- Tunneilla näytetään paljon videoita mm. Youtubesta. Per oppitunti näitä videoita voi olla jopa yli 5, mutta toisaalta kyseiset videot havainnollistaa aika hyvin puhuttua asiaa.
- Joka kurssista (moduulista) jaetaan tai on netistä tulostettavissa "handbook", josta näkyy kaikki opetusajat, sekä kurssisuoritukset.
-Ruokailu yliopistolla maksaa yleensä 3,6 puntaa eli nelisen euroa. Tähän ei normaalisti sisälly juoma, leipä eikä salaatti, vaan pelkkä pääruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti